Prijava na newsletter » Sana Linea a.d. Kostajnica

Budite u toku!

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa
našim novim kolekcijama, ponudama i akcijama!

 

O nama

Od male tehnološki zastarjele tvornice, “Sana” se razvila u istinski privredni gigant – kombinat koji je objedinjavao sedam modernih tvornica, dvije radne zajednice i razgranatu maloprodajnu mrežu sa blizu tri hiljade zaposlenih radnika uspješno povezujući trikotažnu proizvodnju osnovnog materijala sa dobro smišljenim programom konfekcionisanja odjeće te dobro organizovanom prodajom cjelokupne produkcije u sopstvenim prodavnicama i preko veleprodaje na domaćim i svjetskim tržištima.

Nakon integracije sa “Sanom” i investiranja u modernizaciju i specijalizaciju proizvodnih kapaciteta a nabavkom modernih strojeva i opreme prešlo se na novi proizvodni program ženskih bluza. Izgrađena je nova i adaptirana je stara proizvodna hala čime su se stvorili uslovi za povećanjem broja zaposlenih.

U preduzeću Sana Linea je danas zaposleno 110 radnika, a ono što daje specifičnost naspram drugih preduzeća, pogotovo van tekstilne branše, jeste to da je u potpunosti vođena od strane žena. Od direktora, preko šefa proizvodnje pa do posljednjeg zaposlenog, sve su žene. Ovaj ženski menadžment kroz godine poslovanja se pokazao više nego uspješan, spreman da se prilagodi na sve promjene i situacije u kojima se preduzeće našlo. I možda upravo ta crta ženstvenosti koja krasi “Sana Lineu” je faktor uspjeha koji joj ne da da posustane.

Sve rijeke teku od izvora do ušća samo Sana teče prema vama.

Budite u kontaktu sa nama

+387 52 663 112
Ustanička br. 6; 79 224 Kostajnica, BiH
banner-1banner-2banner-3banner-4banner-5banner-6banner-7